Het team

Michelle D’elfant
Oprichtster, beheerder en ambulant begeleider.

“Mijn naam is Michelle D’elfant, moeder van drie prachtige jongens en oprichtster van D’elfant assist.
Al heel vroeg ontdekte ik mijn zorghart. Ik ben gestart in 2003 in de gehandicaptenzorg. Hier heb ik gewerkt met alle facetten van deze doelgroep. Personen met een licht, matige en ernstige verstandelijke beperking. Personen waarbij er andere diagnoses en begeleidingsstijlen vastgesteld waren zoals autisme, dementie, psychische aandoeningen, soms ook met verbale en fysieke agressie.
Ik merkte ook dat ik geremd werd door tijdsdruk, onderbezetting en een toenemende bureaucratie. Mijn passie voor de zorg kon ik op deze manier niet ten volste inzetten.

In mijn zoektocht naar de passend manier voor mij als hulpverlener, ben ik gestart als ZZP-er bij cliënten die thuis wonen. Waar zorg en begeleiding draaide om de band tussen cliënt en begeleider. Deze vorm van hulpverlening is dusdanig gegroeid dat ik in 2011 mijn bedrijf officieel gestart ben. Inmiddels meer dan 10 jaar later heb ik mijn bedrijf gevuld met bekwame ambulant begeleiders die dezelfde drijfveer in hun werk voelen als ik. Naast de expertises van ieder individu en de krachtige samenwerking voelt iedereen zich verbonden met elkaar en streven we hetzelfde doel na.
We bewegen mee met onze hulpvrager, zoeken samen naar oplossingen en maken oprecht contact met de kern van een persoon.
Ik vind het belangrijk dat er een goede vertrouwensband is tussen de cliënten en de begeleiders.

Iedereen is het waard om zelf de regie over het leven te voeren!”

Bianca Pörschke
Ambulant begeleider, assistent beheerder

“Ik ben Bianca Pörschke, geboren en getogen in Maastricht. Hier heb ik in 2007 mijn HBO-opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening afgerond. Ik ben gestart als groepsbegeleider in de gehandicaptenzorg en heb dit later uitgebreid naar (Gecertificeerd) agressietrainer.

Sinds 2018 ben ik met veel plezier werkzaam binnen D’elfant assist. Mijn werk bevat verschillende rollen. Als kwaliteitsmanager zorg ik dat alles achter de schermen kwalitatief in orde is en dat we werken met een gezond en duidelijk beleid.

Als ambulant begeleider ga ik samen met de cliënt op zoek naar veerkracht en zoeken we de weg naar eigen regie. Dit begint bij oprecht contact maken en vertrouwen, in elkaar en in jezelf.

“We doen het samen totdat je het weer alleen kunt.”

 

Fieke Peeters
Ambulant begeleider

“Mijn naam is Fieke Peeters. Ik ben opgegroeid in Ospel en woon sinds 2005 in Maastricht.

Nadat ik in 2009 mijn diploma als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb behaald, ben ik gaan werken binnen Pergamijn en Koraal. In 2018 ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan, sindsdien ben ik werkzaam binnen D’elfant Assist.

In mijn werk staat vertrouwen voorop. Ik ben begripvol, eerlijk en hecht waarde aan gelijkwaardigheid. Op een open en persoonlijke manier gaan we er samen voor zorgen dat jij weer vooruit kunt.”

Ayk Winkel
Ambulant begeleider

Mijn naam is Ayk Winkel en werk sinds 2019 voor D’elfant Assist. Toen ik mijn opleiding SAW Niveau 4 heb afgemaakt ben ik gaan werken in een gehandicapten woonvorm, waar ik uiteindelijk geen uitdaging meer in kon vinden.

Sinds ik bij D’elfant assist werk heb ik weer nieuwe motivatie gekregen. Ik haal er veel energie uit om mensen te helpen die het even niet meer zien zitten. Want soms is het gewoon fijn als iemand even naar je luistert.

In mijn werk stel ik eerlijkheid en openheid voorop. En vind ik het belangrijk dat we een goede vertrouwensband opbouwen. Op deze manier gaan we ervoor zorgen dat jij, met mijn ondersteuning, kunt werken aan een betere toekomst.”

Ellen Maessen
Ambulant begeleider

“Mijn naam is Ellen Maessen, in 2008 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Van 2007 tot 2021 heb ik binnen de VG-sector gewerkt bij cliënten met dementie, autisme, ADHD en gedragsproblematieken. Tijdens deze periode heb ik diverse scholingen gedaan betreft cliënten met een verstandelijke beperking, dementie (De Methode Urlings), autisme (Brainblocks), gedragsproblemen (weerbaarheidstechnieken/ Weerbaarheid en Assertiviteit).

Ik mag me sinds oktober 2021 officieel collega noemen binnen D’elfant Assist. Ik vind het belangrijk dat een cliënt zich gehoord voelt. Er is ruimte voor zijn verhaal, zijn doelen, zijn wensen. In dit ambulante werk de tijd kunnen geven aan mensen die dit ook nodig hebben, een schouder om op te leunen, een luisterend oor, een spiegel om te reflecteren. Samen… vooruit… soms even stoppen… soms ook een stapje terug…. Maar wel met het doel vooruit te komen.

Kim Waber
Ambulant begeleider

“Mijn naam is Kim Waber, in 2016 heb ik mijn diploma Verpleegkunde behaald.  

Van 2013 tot 2024 heb ik binnen de gehandicaptenzorg gewerkt met ouder wordende cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Verschillende cursussen heb ik hier gevolgd, waaronder de methode Urlings en de palliatieve zorg. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan, maar was uiteindelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Sinds juni 2024 mag ik me bij het team van D’elfant Assist voegen.

Het leven bestaat uit vallen, maar ook weer kunnen opstaan, alleen is hier soms een beetje hulp bij nodig. Graag help ik om op een rustige manier samen met jou te zoeken naar de juiste oplossing. “

Esther Teeken
Ambulant medewerker

Mijn naam is Esther Teeken. Nadat ik in 2008 mijn diploma heb behaald als sociaal pedagogische hulpverlener ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg. Hier heb ik jaren met veel plezier gewerkt als groepsleider op een behandelgroep.

Ik heb hier veel ervaring opgedaan met jongeren en volwassenen die door verschillende diagnoses veel moeite hadden met het reguleren van hun emoties en hun gedrag. Dit kon bij tijde ook heel pittig zijn maar ik heb hier veel geleerd over gedrag en eigen regie. Deze ervaring heb ik aangevuld met diverse cursussen en verdiepingen.

Toen ik merkte dat de verdeling van zorgtijd met cliënten niet meer bij mij paste, ben ik verder gaan kijken. De tijd en het contact met cliënten moet het belangrijkste zijn en niet de bureaucratie. In 2022 ben ik gestart bij D’elfant assist als individueel begeleider.  

Een bijdrage leveren aan een zinvol leven en samen kijken hoe de volle potentie behaald kan worden vind ik een uitdaging. Hoe kom je verder, maar blijf je wel dicht bij jezelf is een stap die ik samen wil maken met cliënten.

Nicky Haesen
Ambulant begeleider

“Mijn naam is Nicky Haesen, geboren en getogen in Maastricht. 

In 2103 heb ik mijn diploma Social Work behaald. Omdat ik het belangrijk vindt om de mens als geheel te zien en een stukje lichamelijke kennis miste, heb ik in 2016 mijn diploma als verpleegkunde behaald. 

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg merkte ik dat ik de cliënten niet meer de persoonlijke aandacht kon geven die je als mens verdient door alle randzaken die geregeld moeten worden. Hierdoor werd het plezier in mijn werk steeds minder. Sinds april 2024 mag ik me dan officieel collega noemen binnen D’elfant assist. 

Hier krijg ik weer de tijd om naar iedereen te luisteren en te ondersteunen waar nodig. Of dit nu met een kopje koffie is, of met de administratie, belangrijkste is dat we het samen doen!”

Kyra van Oort
Ambulant begeleider

Mijn naam is Kyra van Oort, geboren in Maastricht, maar woonachtig in de gemeente Valkenburg. In 2019 ben ik gestart binnen de jeugdhulp, van ambulante begeleiding tot groepsbehandeling en van het jonge kind tot ouderbegeleidingen. In deze vijf jaar tijd heb ik mij op verschillende gebieden gespecialiseerd, denk aan autisme, trauma, hechting, rouw, verlies en agressieregulatie.

Sinds mei 2024 mag ik mij collega noemen en ben ik blij deel uit te maken van het team van D’elfant Assist. Van nature ben ik een positief persoon en kijk ik graag met de cliënt naar mogelijkheden.

Daarnaast vind ik gelijkwaardigheid en vertrouwen belangrijk. Vertrouwen in jezelf en elkaar om niet alleen samen naar oplossingen te kijken, maar ook voor een luisterend oor en begrip. Je hoeft het niet alleen te doen, om hulp vragen mag…”

Angeli Bremers
Administratief medewerker

“Tussen alle mensen met een hart voor D’elfant Assist ben ik degene die erover waakt dat het financiële hart letterlijk en figuurlijk blijft kloppen.